Jak zesvětlit vlasy a zachovat jejich zdraví a kvalitu

uvodni2

 

Každá z nás občas propadne touze zesvětlit si vlasy. Jenže pak přichází otázka jak na to. Cesta k dokonalému zesvětlení bývá trnitá, ale s dobrým průvodcem se není čeho bát. A tento článek je právě tím průvodcem, ve kterém naleznete odpovědi, po kterých vaše duše touží.

 

Vlasy lze zesvětlit dvěma způsoby

 

Chemicky

Přírodně

 

Zesvětlit se dají i úplně černé vlasy, ale tam se musí majitelky takových vlasů smířit s tím, že to není otázka několika dnů. Většinou to trvá týdny až měsíce. Ale trpělivost se vyplácí.

 

Chemické způsoby

 

Pojďme se jako první vrhnout na chemické způsoby zesvětlení vlasů. Apelujeme na vás, aby jste zvážili, zda takový razantní zásah do vlasů chcete podstupovat doma! Doporučujeme se svěřit do rukou odborníků, kteří vám pomohou s výběrem odstínu, vysvětlí celý průběh zesvětlovacího procesu a hlavně dopřejí péčí, kterou zesvětlené vlasy nekompromisně potřebují. Tento úkon vyžaduje velkou praxi a spoustu chemických prostředků na ochranu vlasů při samotném zesvětlovacím procesu a ty v drogerii neseženete. Jsou neprodejné a vědomosti profesionála nenahraditelné! Proto to prosím ještě jednou zvažte.

Náš tip: Objednejte se do některého z našich salónů.

 

Přeji si jednu blond

 

Pokud chcete razantnější změnu, neobejdete se bez peroxidu vodíku a kvalitní barvy na vlasy. Ideálním odbarvovačem je ten, který kromě odbarvení dodá vlasům i náležitou péči a výživu. Nejlepším řešením je v tomto případě  dojít ke kadeřníkovi, který vám pomůže dosáhnout vašeho vytouženého odstínu. A jako bonus dodá vašim vlasům extrémní porci péče, díky které neztratí vlas na své kvalitě.
Zesvětlování vlasů je nejnáročnější chemický proces. Prosím nepodceňujte investici do vašich krásných vlasů. Vaše vlasy se vám za to odvděčí.

Náš tip: Pro blondýnky doporučujeme Silver Shampoo, který vám pomůže dosáhnout a udržet vytoužený studený odstín vlasů.

 

Melír aneb stále trendy proužky

 

Vůbec nejoblíbenější technikou zesvětlování vlasů zůstává melírovací technika. Melírem lze dosáhnout lehkého i razantnějšího zesvětlení. Tento způsob je ale hodně o trpělivosti a praxi a proto je lepší se svěřit do rukou odborníků. Předejdete tím rezavým flekům a vlasům upáleným od nevhodného melírování.

Náš tip: Pro barvené vlasy, jakýmkoliv způsobem, doporučujeme řadu Color Save, která je velmi šetrná a jemná a proto je vhodná na namáhané vlasy, udrží ve vlasech lesk a sytost barvy. Bonusem vám bude regenerace.

 

Hlavní je přirozenost

 

Pokud je pro vás nejdůležitější to, aby vlasy vypadaly přirozeně, tak je pro vás vhodná technika zesvětlování zvaná balayageDosáhnete jí velice jemného zesvětlení především v délkách vlasů. Říkáme tomu ,,sun kiss" . Jeho velkou výhodou je to, že působí velice přirozeně. A jak tato technika funguje? Dá se představit jako „malování do vlasů" melírovacím krémem který obsahuje jílovou složku, díky které se produkt neobtiskává do jiných vlasů a díky tomu nevznikají nežádoucí fleky nebo probarvení. Barva se nanáší na jednotlivé pramínky tak, aby vznikly zesvětlené proužky bez ostrých hran. Díky tomu je pak odrůstání vlasů mnohem přirozenější a není třeba tak často chodit na doplňování. 

 

Oživení barvy

 

Pokud už máte světlý odstín vlasů, ale potřebuje oživit, tak jsou k tomu vhodné barevné tonery, které ve vlasech vydrží několik mytí a můžou zbavit vlasy žlutých odstínů. Jejich výhodou je, že si je dokážete snadno aplikovat i sami doma a nezabere vám to ani příliš času. Pokud budete chtít použít některý z módních tónů, nezapomeňte na rukavice! Tyto produkty obsahují přímé pigmenty a věřte, že stejně tak jako budou vaše vlasy krásně modré nebo růžové, budou i vaše ruce hrát všemi barvami.

  

doClanku

 

Přírodní cesta

Říkáte si, že tato doba není pro vás ta pravá na to, abyste chodili ke kadeřníkovi? Dobrá. Pak existuje přírodní cesta, která není ale zdaleka tak rychlá a efektivní jako ta chemická. Je třeba myslet i na to, že se jedná o babské rady a každé vlasy na ně reagují jinak.

Tyto přírodní postupy je vhodné zkoušet na přírodních, neboli panenských, vlasech. 

 

Heřmánkový odvar

 

Pokud máte citlivou pokožku nebo jste alergická, tak tento roztok může být něco přímo pro vás. Jedná se o způsob, který je vhodný hlavně pro brunetky, které chtějí dosáhnout světlejšího lesku. Stačí smíchat 800 ml vody, 15 ml octa a povařit s heřmánkem (nebo kopřivou). Tímto odvarem vlasy pravidelně oplachujte. Vždy nechte nějakou dobu působit a smyjte čistou vodou.

 

Rebarbora

 

Rebarbora je vhodná proto, že obsahuje látky, které přirozeně tmavé vlasy zesvětlují. Smíchejte si čtvrt šálku nasekané rebarbory se dvěma šálky vody a přiveďte směs h varu. Potom ji nechte přirozeně vychladnout. Přeceďte rebarboru a výsledným roztokem si oplachujte vlasy. Nechte působit 10 minut a následně si vlasy umyjte čistou vodou.

 

Vitamín C

 

A máme tu něco i pro blondýnky. Tímto způsobem vlasy nejenom zesvětlíte, ale dodáte jim i lesk. Stačí několik tabletek (cca 8) vitaminu C rozdrtit na prášek a přidat ho do svého šamponu. Umývejte vlasy tímto šamponem několikrát týdně a za nějakou dobu uvidíte mírné zesvětlení. Pamatujte na to, že to nebude hned.

 

Jedlá soda

 

Výborný tip pro lidi, které mají vlasy již barvené. Jedlá soda vám může pomoci se zbavit nahromaděných chemikálií ve vlasech. Přidejte do šamponu nebo kondicionéru. Může to nějakou dobu trvat, ale pokud budete sodu používat jednou týdně, tak po nějaké době se vám vlasy zesvětlí.

 

Ať už zvolíte jakoukoliv možnost, tak pamatujte, že nejlepší je se vždy obrátit na odborníka a poradit se s ním.

Především nezapomínejte na to nejdůležitější. Zesvětlené vlasy potřebují velkou péči. Je třeba, aby jste na ni nezapomínali a nešidili ji. Jen zdravé vlasy jsou krásné vlasy! Z naší nabídky doporučuje řadu Color Save, která je velmi pečující pro namáhavé vlasy a umí udržet ve vlasech barevný pigment. Je vhodná pro barvené i nebarvené, vlasy. Po blondýnky, které nejsou čerstvě po zesvětlení, doporučujeme šampon z řady Silver pro podporu studených tónů.

Jestliže máte zničené vlasy, nezapomeňte před dalším velkým zásahem dodat potřebnou výživu. Doporučujeme například řadu Repair, která vlasy připraví na další chemický proces.

Chcete aby se za vámi otáčel celý svět? Aby jste na ulicích zářila oslnivou hřívou? Pak se nebojte investovat do luxusní kosmetiky a kadeřnické péče a nešiďte sebe a své vlasy.

 

Text: Gabriela Hudečková | Fotografie: Unsplash