8 nejčastějších důvodů vypadávání vlasů

doClanku_1

Pokud vás trápí vypadávání vlasů, tak nepanikařte. Každému z nás vypadávají vlasy a do určití míry je to normální jev. Normální výpadek vlasů je přibližně 50-100 vlasů denně a jen při samotném mytí vlasů se rozloučíme až s 300 vlasy. V dnešním článku si prozradíme 8 nejčastějších důvodů, proč vlasy vůbec vypadávají.


Roční období

Jak jsme se zmiňovali už v minulém článku, tak roční období má svůj vliv na naše vlasy. Máme dvě hlavní sezóny na vypadávání vlasů a tím jsou, zcela nepřekvapivě, jaro a podzim. Pokud vám tedy začaly vypadávat vlasy v jednom z těchto ročních období, tak není třeba panikařit. Přesto doporučujeme šáhnout po vitamínech a vlasům tím trochu pomoci.
Podrobnější informace se dozvíte tady.

Náš tip: Pokud sáhnete po Hair, Skin & Nail Nutrition, tak neuděláte chybu.  Podporuje přirozený proces růstu vlasů a dodává kořínkům potřebné živiny. Vysoce kvalitní směs 10 aktivních složek také zajišťuje zářivou pleť a zamezuje lámavosti křehkých nehtů. 

 

Účes

Samozřejmě neexistuje žádný účes, který by způsoboval vypadávání vlasů. Pokud ale vlasy pravidelně svazujete do culíku nebo drdolu, může to být jedním z faktorů, který podporuje vypadávání vlasů. Změna vlasového stylingu dodá vlasovým vláknům odpočinek od tahu stejným směrem a minimalizuje riziko, že se vlasy budou lámat.

 

Přílišné a nešetrné kartáčování
Vlasy je třeba kartáčovat šetrně. Jak na to? Pramen vlasů chytněte u hlavy do ruky a kartáčem ho jemně pojeďte. Začínejte u konečků a postupujte výš. Až úplně nakonec rozčešte vlasy od kořínků. Nikdy, ale opravdu nikdy, nečesejte vlasy silou. Buďte jemní a trpěliví.


Nešetrné barvení vlasů

Barvení vlasů jde dělat i bez zničení vlasů. Vzpomeňte si na to, až budete v drogérii pokukovat po barvě. Barvy z drogerie většinou nejsou vhodnou volbou. Mnohem lepší je zajít k profesionálům, kteří používají kvalitní produkty a vlasy vám šetrně obarví a dodají jim i výživu.
Náš tip: Objednejte se do jednoho z našich salónů.


Časté tepelné ošetření vlasů

Shodneme se na tom, že nejlepší by bylo vlasy nežehlit nebo nekulmovat. Je nám ale jasné, že ne každý se toho chce vzdát. To je v pořádku. Pokud máte kvalitní žehličku, kulmu či fén, tak máte z poloviny vyhráno. Nezapomínejte vlasy chránit ještě pomocí produktů, které je budou chránit před teplem.
Náš tip: Vyzkoušejte například Thermal Image, který pro tepelnou ochranu vytváří tepelný ochranný štít, který pomáhá chránit vlasy až do 220°C.

 

Stres

Už jsme si i v jiných článcích říkali, že stres má velký vliv na spoustu aspektů v našich životech a tedy i na naše vlasy. Pokud máte hodně stresující období, tak nezapomínejte vlasům dopřávat extra péči a pořádně je rozmazlete.

 

Hormonální změny
Pokud jste těsně po porodu nebo prochází menopauzou, tak vám mohou vlasy vypadávat více než dříve. Klesá totiž estrogen v těle a to způsobuje větší vypadávání vlasů. Estrogen stoupá zpět velmi pomalu a vypadávání vlasů můžeš tedy trvat 6 až 9 měsíců.
U mužů problém může být v přebytku testosteronu, kdy hormon začne ničit vlasové kořínky a vlasy začnou vypadávat. V takovém případě je vhodné navštívit lékaře.

 

Špatná životospráva
To, co tělu dáme, nám tělo vrací. Proto je vhodné se zaměřit i na naši stravu a popřípadě ji trochu pozměnit. Vypadáváním vlasů tělo signalizuje nedostatek vitamínů a živin. V takovém případě je vhodné doplnit železo, zinek, vitamíny (A, C, E, B6, B12), biotin, niacin a hořčík.

 

Pevně věříme, že jsem dokázali některé z vás uklidnit a přinesli vám nějaké nové informace. Pokud byste měli jakékoliv dotazy ohledně vlasů, tak se neváhejte obrátit na nás na našem Instagramu nebo na naše kadeřníky, kteří se těší na vaši návštěvu.

Text: Gabriela Hudečková | Fotografie: Unsplash