Roční období a jejich vliv na vypadávání vlasů

uvidní-v-clanku-po-rpzkliknuti

Vypadávání vlasů je přirozená součást života a je třeba s tím počítat. Normální výpadek vlasů je přibližně 50-100 vlasů denně a v některých ročních období to může být dokonce i víc. Při samotném mytí vlasů se loučíme přibližně se 300 z nich a ani to neznamená, že začínáme plešatět. Obecně je třeba ještě připomenout, že než vlas vypadne, tak to trvá zhruba 100 dní. Vaše koruna krásy se vám kompletně vymění jednou za 4 až 6 let.

Přesto chápeme, že v některých chvílích to člověka umí vyhodit z rovnováhy a hledá důvody a příčiny, proč se to děje. Proto jsme pro vás připravili tuto sérii článků, která se vypadáváním vlasů bude zabývat. Postupně se s vámi podělíme, jaký vliv na vypadávání vlasů má roční období, nejčastější důvody vypadávání vlasů a hlavně tipy, jak s nadměrným vypadáváním vlasů zatočit a dostat to do normálu.

Dneska se zaměříme na roční období a jejich vliv. Protože ať se vám to líbí nebo ne, tak v určitou část roku budete ztrácet více vlasů než jindy. Důležité je to vědět, aby vás to nemohlo zaskočit a zbytečně vás to nestresovalo.

 

Jaro: První hlavní sezóna vypadávání vlasů
Studie provedená lékařským centrem University of Maryland ukazují, že s prodlužujícími dny potřebují vaše vlasy ochranu. Při světle totiž dochází ke snížení melatinu, což je hormon, který hraje zásadní roli při zdravé aktivitě folikulu. Nebojte se proto na jaře nasadit doplňky, které podpoří vaši imunitu a tím i vaše vlasy. Důležité je myslet na to, aby tyto doplňky byly s obsahem aminokyselin, které jsou základem keratinového proteinu, kterým je vlas tvořen. Nedostatek proteinu je zásadní faktor, který se podílí na vypadávání vlasů.

Náš tip: Keratinovou ochranu vašim vlasů dodá i naše řada Lux Oil. Zásadním pomocníkem může být šampon Lux Oil, který kromě keratinové ochrany dodává vlasům i celkovou výživu. Nikdy nezapomínejte používat i kondicionér. Rovnou můžete zakoupit i kondicionér řady Lux Oil, který vlasům dodá lesk a usnadní jejich rozčesávání.

 

Léto: Chraňte vlasy před přímým sluncem
Intenzivní sluneční paprsky mohou poškodit nejen pokožku těla, ale mohou podráždit i pokožku hlavy a vysušit vlasové pouzdro. Proto své vlasy slunci příliš nevystavujte a nebojte se šáhnout po nějaké hezké pokrývce hlavy. Myslete na to hlavně u vody. V létě věnujte zvýšenou pozornost na ochranu vlasů a jejich výživu.

Náš tip: Pokud hledáte perfektní olej na léto, tak můžeme doporučit náš Sun Oil, který vlasům poskytuje ochranu před poškozením vlivem soli, chloru a slunce. Nesáhnete vedle ale ani s oblíbeným Lux Oil, který vašim vlasům dodá keratinovou ochranu a vlasy hydratuje a regeneruje. Pokud hledáte celou řadu, která vám pomůže vlasy chránit před uV zářením, tak šáhněte po naší řadě Solaris.

 

Podzim: Druhá hlavní sezóna vypadávání vlasů
Nikoho asi nepřekvapuje, že právě podzim je druhou sezónou, kdy nejvíce vypadávají vlasy. Jeden švédský průzkum odhalil, že vlasový výpadek během podzimu je způsobem větším růstem vlasů v červenci. Jedna z teorií je, že k tomuto jevu dochází proto, aby nás vlasy v létě chránily před UV zářením. Na konci léta tedy můžete zaznamenat zvýšené vypadávání vlasů. Na podzim, říjen a listopad, sezónní vypadávání vlasů vrcholí. Pokud nasadíte kúru proti vypadávání vlasů, můžete pocítit rozdíl.

Náš tip: Doporučujeme mrknout na náš Powerful Repairing Reconstructor, který pomáhá vyrovnávat vnější a vnitřní úroveň proteinů ve vlasech. Vlasy jsou silnější a pružnější. Již po 5 ošetření jsou vlasy o 26% silnější ve srovnání s vlasy ošetřovanými běžnými produkty.

 

Zima: Nezapomínejte na pokožku hlavy
V zimě je třeba myslet na ochranu a péči o pokožku hlavy více než kdy jindy. Kvůli snížené vzdušné vlhkosti dochází k vysušování pokožky hlavy. Nejvíce v tomto období trpí kudrnaté vlasy, které jsou na změny klimatických podmínek nejcitlivější.

Náš tip: Velmi šetrným pomocníkem v péči o vlasy a pokožku hlavy je Deep Hydrating Hair Bath. Jemně pečuje o vlasy i pokožku hlavy. Pokožku hlavy zklidňuje a dodává vlasům ztracenou hydrataci. Svatým grálem vlasových produktů je Alpha Energy, která přináší výsledky již po prvním použití. Pokožku jemně chladí a zklidňuje. Po dvou týdnech se stává hydratovanější a méně podrážděná. Nezapomíná ale ani na péči o vlasy.

 

Doufáme, že jste si z tohoto článku odnesli užitečné informace, které vás zase něco naučili o vaší koruně krásy. Pokud byste měli jakékoliv dotazy ohledně vlasů, tak se neváhejte obrátit na nás na našem Instagramu nebo na naše kadeřníky, kteří se těší na vaši návštěvu.

Text: Gabriela Hudečková | Fotografie: Unsplash