10 + 1 tipů, jak na dlouhé vlasy aneb jak zrychlit růst vlasů

uvodni_nez_rozklikne

Každá žena zažila období, kdy toužila po dlouhých a hustých vlasech, které by záviděli všichni v okolí. A my se nedivíme. To, že se vlasům přezdívá koruna krásy, má svůj dobrý důvod. Díky různým účesům a formám úpravy můžeme dokonale změnit náš vzhled a to, jak působíme na okolí. Přiznejme si, že rozpuštěné vlasy působí úplně jinak než obyčejný culík na zahradu či složitý účes, který je vhodný například na ples. Jenže k složitým účesům člověk často potřebuje dlouhé, husté a zdravé vlasy. A ne každá žena má to štěstí, že by byla majitelkou vlasů, které rostou rychle, jsou husté a ještě k tomu nevypadávají. Ale každá žena může svým vlasům pomoci.

Ano, ano. Je to tak. Jsou věci, které můžete ovlivnit a které vám mohou dopomoci dosáhnout krásných, zdravých, dlouhých a hustých vlasů po kterých toužíte. A my jsme je pro vás sepsali. Ale než se na ně vrhneme, tak si řekneme pár zajímavostí.



Jak rychle vlasy rostou


Je všeobecně známo, že průměrná rychlost růstu vlasů je 1 cm za měsíc. Někomu ale vlasy rostou rychleji a někomu zase pomaleji. Co to ovlivňuje? Zcela upřímně? Geny, které vám dali do vínku vaši rodiče. Dalším faktorem je fyzická zátěž. Vlasům je například mnohem příjemněji v méně utažených copáncích než v těch utažených nadoraz. Nezapomínejte také na to, že s věkem se rychlost růstu zpomaluje.

 

v_clanku2

 

Teď se ale pojďme už podívat na tipy, které vašim vlasům pomohou růst a zároveň zůstat zdravé a silné.



Výběr správné vlasové kosmetiky
Je to tady zase. Výběr vlasové kosmetiky opravdu ovlivňuje vše. A to i růst vlasů. Ptáte se, jak je to možné? Šampon čistí vaše vlasy od nečistot a zbytků ze stylingových přípravků. Jenže pokud si potřebujete vlasy umývat každý den nebo obden, je třeba volit šampon, který je určen i pro každodenní používání. Proč? Protože obyčejný šampon může z vlasů odstranit přirozené oleje, které vlasy udržují hebké a zdravé.

Náš tip: Doporučujeme hloubkově hydratační lázeň Deep Hydrating Hair Bath, která vašim vlasům dodá hydrataci a zklidní vaši pokožku hlavy. Je vhodná pro každodenní použití i pro barvené vlasy.



Vždy používejte kondicionér
Pokud máte pocit, že vám kondicionér nesvědčí nebo vám dokonce mastí hlavu, tak si jako první ověřte, že si umýváte vlasy správným způsobem. Pokud ano, tak to znamená, že používáte nesprávný kondicionér, který vaše vlasy zatěžuje.
A proč je kondicionér tak důležitý? Barvení a styling při vysokých teplotách časem oslabuje konečky vlasů. Nejlepším řešením je právě kondicionér, které se o vaše vlasy postará. Ten vlasům poskytuje ochranu a posiluje je.

Náš tip: Pro barvené vlasy doporučujeme Color Preserve Anti-aging Conditoner, který vašim barveným vlasům dodá nepřekonatelnou ochranu a zlepší živost vaší barvy. Pro nebarvené, ale klidně i barvené, vlasy doporučujeme Lux Oil Keratin Protect Conditioner, které vašim vlasů dodá ochranu a vlasy opraví, uhladí i vyživí.



Nebojte se olejíčků a masek
Čím máme delší vlasy, tím jsou konečky poškozenější než zbytek vlasů. To je smutný fakt. A právě proto potřebují extra péči. Zařaďte tedy do svého rituálu nějaký olejíček nebo masku. Nebojte se to i zkombinovat. Pokud se bojíte olejíčků do suchých vlasů, používejte ty, které jsou určené na mokré či vlhké vlasy.


Náš tip: Lux Oil je výbornou volbou pro lidi, kteří touží mít olejíček na mnoho využití. Lux Oil lze aplikovat na mokré vlasy, suché vlasy i kombinovat s maskou. Olejíček vlasy hydratuje, regeneruje a poskytuje keratinovou ochranu. Z masek doporučujeme Hydrate Mask, která vlasům dodá intenzivní hydrataci, hloubkově vlasy vyživí a zanechá vlasy jemné a hebké.

 

Opatrně na styling
Vlasy by měly být co nejméně zatěžovány. Pokud tedy růst vlasů berete vážně, tak omezte fénování, žehličku i kulmu. Pokud nejste ochotny se těchto pomocníků vzdát, tak nastavte aspoň velmi nízkou teplotu a nezapomínejte na ochranu před teplem. Také neváhejte dát si pauzu i od různých fixačních sprejů a dalších produktů, aby si vaše vlasy mohly odpočinout.

Náš tip: Jedinečný sprej Thermal Image poskytuje ochranu vlasů před teplem až do 220°C. Pomáhá získat kontrolu nad vlasy a zbaví vás statické elektřiny a krepatění.

 

Masáž pokožky hlavy
Pro rychlejší růst můžete zkusit i každodenní masáž hlavy pomocí bříšek prstů. Můžete to zvládnout samy nebo požádat někoho z rodiny, přátel, přítele nebo oslovit odborníka. Pozor ale na nehty! Ty k masáži rozhodně nepatří.



Správný kartáč a péče o něj
Výběr správného kartáče je zásadní. Nebojte se do kvalitního kartáče zainvestovat. Dobrý kartáč vás netahá a nevytrhá vám půlku vlasů z hlavy. Důležité ale je, abyste si vlasy rozčesávaly správně. Vždy první rozčešte délky a až pak se vraťte k hlavě. Nezapomínejte kartáč pravidelně čistit od nečistot a těmi nečistotami nejsou myšleny jen vyčesané vlasy.

 

Pravidelné zastřihování konečků
Nebojte se nůžek. Možná to zní jako paradox, ale pravidelné zastřihování konečků je nutné, aby se odstranily mrtvé konečky vlasů, které vlasy zbytečně zatěžují. Nemusíte se vždy vzdávat mnoha centimetrů. Občas stačí opravdu málo. Čím častěji budete chodit, tím méně centimetrů vám při každé návštěvě kadeřník ustřihne.

Náš tip: Můžete se rovnou objednat k našim kadeřníkům na Prahu 1.

 

Vyměňte bavlněné povlečení za satén
Rozumíme tomu, že tento krok není pro každého. Ale než to úplně zavrhnete, tak je třeba říct důvod, proč to doporučujeme. Saténové povlečení je měkčí a nezpůsobuje tak silné tření. Tím pádem se ráno probudíte s méně zacuchanými vlasy.

 

Správné stravování
I růst vlasů vyžaduje výživné látky. Abyste podpořily kvalitu svých vlasů, tak byste měly jíst dostatek železa, vitamínu B, zinku a bílkovin. Pokud toho nejste schopni přirozeně, zkuste si dopomoct kvalitními potravinovými doplňky.

Náš tip: Na přání vám můžeme objednat jedinečné Hair, Shin & Nail kapsle, které podporují přirozený růst vlasů a dodávají kořínkům živiny. Kromě toho zajišťují zářivou pleť a zamezují lámavosti křehkých nehtů.


Dostatek tekutin
Jak je všeobecně známo, tak voda je stavební základ všeho v našem těle. A každá buňka, včetně vlasů, potřebuje dostatek vody. Dostatečná hydratace je prospěšná pro zdravý a rychlý růst vlasů. A když si sečtete, že dostatek tekutin prospívá vašim vlasům, podporuje hubnutí a zlepšuje kvalitu vaší pleti, tak už to je pořádná motivace ten pitný režim dodržovat.

 

v_clanku1



Bonusový tip: Trpělivost

Jak praví staré přísloví – Kdo si počká, ten se dočká. Když budete dodržovat vše výše zmíněné, tak vytvoříte ideální podmínky pro růst zdravých a krásných vlasů. A v tomto případě se na zdravé a krásné vlasy vyplatí počkat.

 

Pokud si nevíte rady s výběrem vlasové kosmetiky pro vaše vlasy, tak nám neváhejte napsat na Instagram nebo se zeptat našich kadeřníků až u nich budete. Rádi vám s výběrem pomůžeme.

Text: Gabriela Hudečková | Fotografie: Unsplash