System Professional: Duch inovace nikdy nespí

201115_030341

Tato značka tu s námi je už od začátku a zaslouží si, abychom ji také pořádně představili. Je dobré říct, že System Professional patří do rodiny Wella, která, jak věříme, je už vám všem známější. A my chceme, aby vám stejně známý byl i System Professional a právě proto je tu tento článek.

 

Začátek příběhu

Příběh se začal psát již v roce 1974, kdy skupina německých vědců, která byla přímo posedlá vlasy, se rozhodla dát maximum do revoluce ve světe profesionální péče o vlasy. Jejich převratným objevem byla emulze s ultra lehkým složením, která nezatěžuje vlasy. A poprvé v historii bylo možné vytvářet individuální systémy péče o vlasy. Systém Professional se stal první značkou, která seřadila své výrobky logiky do řad na vlasy podle toho, na co byly určené.¨

 

Inovace nikdy nespí
Významným rokem je i rok 2015, který dokazuje, že duch inovace nikdy nespí. 40 let trval výzkum v oblasti transformující péče o vlasy. A ten činí z této značky značku, která je schopna nabízet řešení péče o vlasy šité na míru. Protože každé vlasy mají svůj jedinečný energetický profil, který určuje jejich elasticitu, zdraví vlákna a další vlastnosti.

 

EnergyCodeTM Complex
Značka Professional Systém funguje na bázi komplexu EnergyCodeTM Complex. Jedná se o technologii navrženou tak, aby přispívala k obnovení přirozené rovnováhy lipidů ve vlasech a ochraně keratinu. Vlasy jsou proto po použití viditelně zdravější a snáze se regenerují.



Professional System v kadeřnictví

Tuto značku naleznete i v mnoha kadeřnických salónech a má to svůj důvod. Díky široké nabídce a výzkumům jsou kadeřníci schopní poskládat tu dokonalou kombinaci péče o vlasy pro každého zákazníka a každou zákaznici, která jim projde dveřmi. Nabídka je totiž široká. Kromě šamponů, kondicionérů a masek najdete v nabídce i různá séra, olejíčky či emulze.

 

Netestováno na zvířatech
 
Wella, jakožto matka jedné z nejkvalitnější kosmetiky, která se vyrábí v Německu, nemá své produkty testované na zvířatech a ani nepoužívá esenciální oleje nebo další komponenty určené k výrobě kosmetických produktů které by na zvířatech testovány byly.

Zároveň se značka intenzivně věnuje recyklaci obalů a obnově zdrojů. V těchto dnech probíhá rozsáhlá kampaň a osvěta spotřebitelů.

 

201115_030352

 

Co to jsou ty neustále omílané lipidy a keratin?

Možná jste si všimli, že jsme zmiňovali lipidy a keratin a že se tyto dva pojmy často zmiňují i u samotné kosmetiky na vlasy. A možná příliš netušíme, proč jsou tyto dvě složky tak důležité. My vám to rádi vysvětlíme.


Lipidy

Jsou stavebním prvkem samotného jádra vlasu. Vynikají unikátní zvlhčující schopností a díky tomu na sebe dokáží navázat potřebnou hydrataci. Pravidelný přísun lipidů pomocí vlasových přípravků zajistí vlasy zdravé, pružné, hladké a vláčné.

A jak o lipidy můžete přijít? Poměrně snadno. Lipidy se v průběhu života mohou vytrácet působením vnitřních i vnějších vlivů jako je nesprávná výživa, léky, mechanické poškození, UV záření a mnoho dalšího.

Co se stane při nedostatku lipidů? Opět snadná odpověď, i když ne příliš potěšující. Vlasy jsou totiž při jejich nedostatku mastné. Nepoddajné a špatně odráží světlo, kvůli vnitřnímu vysušení.


Keratin
Ten je velmi důležitou rolí pro budování struktury vlasů. Je zodpovědný za sílu, pevnost, pružnost, růst a celkovou kvalitu vlasů. Do jisté míry dokáže vlasy ochránit před teplotami, kterým je vystavujeme například pomocí fénu. Také se zdravé vlasy dokáží lépe vypořádat například s UV zářením, větrem a tak dále. Ovlivňuje také to, jestli jsou vlasy rovné nebo kudrnaté. Rovné vlasy mají keratin rovnoměrně rozmístěn po celé délce. Zatímco při kudrnatých vlasech se keratin tvoří nerovnoměrně, jednou vpravo a jednou vlevo. Důsledkem toho rostou vlasy v různých směrech a tím vzniká vlnění. Pokud teď máte pocit, že keratin ovlivňuje úplně vše, tak máte pravdu.

O keratin je velmi snadné přijít. Přispívá tomu stárnutí, nemoci, hormony, externí vlivy a třeba vysoká mechanická či chemická zátěž. Co to tedy udělá s vlasy samotnými? Stanou se suchými, křehkými, lámavými, krepatými a budou trpět na roztřepené konečky. Proto je tak důležité keratin doplňovat pomocí vlasové kosmetiky. A s tím vám produkty od System Professional rády pomůžou.


Máte teď plnou hlavu informací a nejste si jistí, kterou kosmetiku tedy zvolit pro svoje vlasy? Výborně. Vlasovou kosmetiku byste si totiž neměli vybírat sami, pokud problematice perfektně nerozumíte. S výběrem vám rád pomůžou naši kadeřníci anebo my. Neváhejte nám napsat na email info@exkluzivnipece.cz nebo Instagram a my vám rádi poradíte.

 

Text: Gabriela Hudečková | Fotografie: Exkluzivní péče